kvällstankar om foglossning och personlighetspsykologi


Såhär på kvällskvisten, efter en lång dags aktivitet utan mycket paus vare sig fysisk, mental eller social, så är jag helt slut. Svårt att koncentrera mig och foglossningen börjar göra sig ordentligt till känna. Det skrivs att ungefär hälften av alla gravida kvinnor drabbas av foglossning, och att ca en tredjedel utav dom drabbas av svår foglossning. Än så länge har jag inte gått upp jättemycket så det finns inte så mycket extra vikt som gör det värre, men jag bävar lite för hur det blir allt eftersom jag blir större.
Idag har jag också fasansfullt ont i ryggen. Jag lyfte en liten liten möbel, en liten liten bit idag, kan det ha varit en sån enkel sak som orsakat det? Kan nämligen inte komma på någonting annat jag gjort idag som kan vara orsaken.
Jag känner att jag har lite svårt för att ringa min sjukgymnast och jag vet egentligen inte riktigt varför - hon är jättehärlig. Eller? Eller är hon hurtig och lyssnar egentligen inte så bra? Försöker hon oftast skoja bort exempelvis oro? Humor är väldigt viktigt såklart, men det kan också göra att man inte känner sig tagen på allvar.
Jag har övningar som jag börjat göra, hoppas de kan stabilisera och hjälpa lite. Men vad jag förstått så när man väl börjat få foglossning så finns det ingen återvändo, man kan inte stoppa det eller träna bort det, utan bara hoppas att det blir så lindrigt som möjligt och går över så fort det går efter att lillen kommit.

Tänk att om ca 4 månader så kommer det att finnas ett liv till i vårt hem. Ett liv som jag och min man har skapat. Ett liv som kommer ifrån oss, från vårt DNA.
Jag vet att det inte borde spela så stor roll, och jag vet att det inte hade spelar någon roll alls om vi hamnat i en situation där enda valet hade varit adoption, men någonstans (kanske efter att ha läst några kurser i personlighetspsykologi och genetik) så är jag så himla fascinerad av att det kan födas en ny människa av mig, som har delar av mig i sig, som formas (delvis) utefter vem jag är. Jag tycker det är oerhört spännande och jag längtar verkligen efter att få lära känna mitt eget barn. - Jag längtar efter dig lillen!

Allmänt | DNA, foglossning, gravid, längtar, personlighetspsykologi | |
Upp