fokusförändring


Det har inte blivit så mycket skrivande den sista tiden. På något sätt så har jag liksom "levt" mer, hållt mig till vardagen och försökt vara mer praktisk än i mitt huvud. Mest troligt pga att jag har börjat arbetspröva igen, det gör det enklare att vara mer praktiskt orienterad och hålla rutiner. Innan kunde jag ju sitta och skriva när jag ville, hur mycket jag ville. Det hinner jag inte riktigt nu - plus att jag har så mycket inbokat. - Och det kan säkert låta jätteprovocerande för någon som är frisk. Som igår tex, när vi hämtade pianot och det enda jag gjorde var att åka med i bilen och var social medan de andra flyttade ett stort piano, körde skåpbil, bar en dubbelsäng mm - och jag säger "nu är jag helt slut", när vi var påväg tillbaka med hyrbilen. Då kan jag tänka mig att de friska bredvid mig tänkte både det ena och det andra. För vad hade jag gjort egentligen? Ingenting i deras värld, men i min värld; hurmycketsomhelst. - Det är väldigt svårt att förklara hur socialisering i femton min kan kännas som ett tretimmarscrossfit-pass. Nu är jag också förkyld med feber vilket såklart spär på min trötthet. - Men så har det iallafall varit, har jag en inbokad sak en dag så går liksom dagen till det. Och därför har det inte blivit så mycket skrivande.

Mitt nystartade förändringsarbete har också vart på paus under denna tid, rent praktiskt, så jag väntat på boken och jag har haft många långa samtal med min man. Vi ska göra det här tillsammans har vi bestämt. Och det känns kärleksfullt, respektfullt och vår relation kommer få ta ett djupare steg. Vi har kommit långt dessa sista veckor, och det känns fantastiskt.

Nu gäller det att köra medan glöden är varm och fortsätta rent praktiskt med vårt arbete - för att nå det här mer beständiga som jag är ute efter. Så vi slipper ha ex. samma gräl om en vecka eller en månad igen.

Jag hoppas att boken kan hjälpa oss båda, att förstå varandras situation bättre och hitta till ett större lugn och mer glädje i vardagen.

Så mitt fokus har vart lite annorlunda den sista tiden. Och det har också varit rätt skönt, att fokusera på annat därute och inte bara det härinne.

Det har vart rätt mycket fokus på min växande mage, som blir större för varje dag som går och det är klart det bästa med att vara gravid :)


Allmänt | fibromyalgi, förändringsarbete, gravid, kroniskt sjuk, kroniskt trötthetssyndrom, me/cfs, relation, skriva | |
Upp