älskade guldklimp


Igår köpte jag mig en guldklimp. Ett piano. Äntligen! Äntligen kommer vårt hem förgyllas med toner från ett aukustiskt piano. Varje dag!
Det blir träning för mina stackars händer, det blir balsam för själen, och det blir konsert för lillen i magen - varje dag :)

Jag har spelat piano sedan jag var fyra år. Och när man ser videoinspelningar från när jag var i 2-4 år så ser man att jag förstår pianot. Jag bankar inte, jag slår inte, utan jag låter fingrarna leka över tangenterna och spelar melodier. Inte rätt haha, men jag försöker! 

Vi förstod varandra. Det var kärlekvidförstaögonkastet. - Jag var tolv när jag skrev mitt första egna pianostycke, och (trots påtryckningar att gå samhäll) så valde jag att gå musikprogrammet på gymnasiet. Ett utav de bästa valen i mitt liv. Som slutprojekt spelade jag in en hel skiva med pianomusik och jag komponerade ett stycke för en hel orkester. Tanken var att försöka få exempelvis Malmös eller Göteborgs orkester att spela det och ta dit hela klassen med buss. Men jag vågade aldrig. Nu kan jag iallafall skriva ut noterna och rama in dem ovanför mitt nya piano!

LÄNGTAR!


Allmänt | piano | |
Upp