overklighetskänslan


Det är fortfarande så overkligt. Att jag ska bli mamma, att jag ska få ett barn. Än så länge så har jag själv varken köpt någonting eller vart inne i någon affär och ens tittat på grejer. Är det någon slags försvarsmekanism? En rädsla av att det blir för verkligt att göra saker för någon som "intefinns"? För tänk om hon inte kommer, eller någonting händer?

Det är inte direkt en uttalad tanke, utan den är mer smygande och diffus. Den kommer när beslut ska fattas; ska vi ha en åkpåse?En mjuklift?Vilket tyg ska vi ha till babynästet?Hur många bodies i storlek 50 ska man ha egentligen?
Så jag låter älsklingen fatta besluten. Och så längtar jag efter att få göra iordning sängen och de platser i huset som är för lillen. Det är kanske då det blir verkligt? 

Allmänt | bilda familj, gravid, overkligt, verkligt | |
#1 - - Sofie:

När sängen kom på plats med son nr1 så föll de ner för mig. Här ska sova ng, bo ng. Men nu när de är här fattar ja inte att de inte alltid varit med å va gjorde man innan man fick barn?
Ja åkpåse e bra, men ingen bautastor nu när de än e bebis. Babynest i mjukt jersey, body i strl 50. Ni får säkert mkt när den lilla kommet ut! Köp de du ska ha med dig till BB och för ca en halv vecka utan att tvätta. De är jätte svårt beror lite på hur mkt spill å kladd de blir. Förstår - de är svårt att förstå! Men oj vad cool och lite overklig känsla när se väl är här, på samma planet som vi ;-) Lycka till!

Svar: Åh va skönt med lite konkreta tips! Vi köpte en Åkpåse nu i storlek 62 på Lindex, mellan 2-4 månader stod det på storlekguiden. Har köpt några bodies i storlek 56 nu, och så ska vi köpa ett par tre st i 50. Man vill ju på något sätt vara förberedd, men så kan man inte vara det till hundra procent för manvetaldrig och allt är så individuellt. Det gör mig lite smått galen ;) Tusen tack igen! 😀
Josefin

Upp